Pracovné stretnutia vladyku Cyrila v Budapešti

Košice, 08. december (TSKE) Dňa 07. decembra 2022 vladyka Cyril Vasiľ SJ uskutočnil pracovnú návštevu Budapešti spolu s biskupským vikárom pre maďarských veriacich Vojtechom Boháčom a protopresbyterom maďarského protopresbyterátu Jozefom Vaszilym. Ku stretnutiu sa pripojil aj vladyka Filip Kocsis, gréckokatolícky hajdúdorožský arcibiskup a metropolita, a András Kiss, miestny poslanec a tajomník združenia Hierotheosz.

Prvé stretnutie bolo s Dr. Zsoltom Semjénom, podpredsedom vlády Maďarskej republiky, zodpovedného pre národnú, národnostnú a cirkevnú politiku a diplomaciu. Následne sa presunuli do kancelárie Miklósa Soltésza, štátneho tajomníka úradu predsedu vlády pre cirkevné a národnostné vzťahy.

Vladyka Cyril obidvom predstaviteľom vlády poďakoval za podporu kresťanských zásad v spoločnosti, predovšetkým za ochranu života a rodiny. Takisto poďakoval za doterajšiu podporu a dobrú spoluprácu s našou eparchiou, ktorá sa doplňuje dobrými vzťahmi a úzkou spoluprácou aj s Gréckokatolíckou cirkvou v Maďarsku. Vyjadril presvedčenie, že táto spolupráca bude naďalej pokračovať v pozitívnom duchu.

(TSKE)

Foto: Kancelária Úradu vlády Maďarskej republiky