Vysokoškoláci a stredoškoláci zo spoločenstva Univerzitnej pastorácie Košickej eparchie zakončili zimný semester Štedrou večerou

Košice, 27. december (TSKE) Vysokoškoláci a stredoškoláci zo spoločenstva Univerzitnej pastorácie Košickej eparchie UNIPAS KE zakončili zimný semester Štedrou večerou, ktorá sa niesla v znamení vďaky. Stretnutie sa uskutočnilo v stredu, 21. decembra, v rámci poslednej UNIPAS stredy pred sviatkami Narodenia Pána. Práve streda je časom, kedy sa v košickej katedrále stretáva študujúca gréckokatolícka mládež. Začiatok tradične patril svätej liturgii a po nej na mladých čakal bohatý štedrovečerný stôl. Pozvanie prijal aj vladyka Cyril Vasiľ SJ, ktorý si s mladými pochutnal na tradičnej večeri a povzbudil ich k budovaniu domova aj počas svojich štúdii. Rovnako medzi mladých zavítal aj o. Martin Mráz s rodinou, ktorý sa v roku 2015 stal prvým duchovným správcom UNIPAS KE. Im, ako aj ďalším ľuďom, ktorý počas krátkej histórie UNIPASU prispievali svojim animátorstvom k jeho chodu a činnosti, počas večera poďakoval za ich lásku a službu mladým, o. Ján Fedorišin, súčasný duchovný správca vysokoškolskej a stredoškolskej mládeže.

Na štedrovečernom stole nechýbali oblátky, med, cesnak, kapustnica, zemiakový šalát, ryby či tradičné "bobaľky". Štedrým bol najmä preto, lebo viacero z jedál pripravili a priniesli samotní mladí.  Po večeri sa mladí navzájom obdarovali darčekmi, ktoré si pre seba navzájom pripravili. 

Mladí takto zažili výnimočný večer a slávnostne ukončili zimný semester v sprievode modlitby, dobrého jedla a príjemných rozhovorov.


TSKE informovala Dominika Pirová

Foto: Dominika Pirová