Púť synov a otcov presunutá na 15. september 2020

Košice, 31. august (TSKE) Púť synov a otcov, ktorá bola naplánovaná na zajtrajší deň (1. septembra), je po spoločnej dohode s vladykom Cyrilom SJ, košickým apoštolským administrátorom presunutá na 15. september 2020.

Dôvodom je nepriaznivé počasie, ktoré bolo konzultovane so Slovenským hydrometeorologickým ústavom. Ten na zajtrajší deň predpovedá v Klokočove a okolí (aj na celom východe Slovenska) výrazné ochladenie , severný vietor do poobedných hodín a 95% pravdepodobnosť zrážok počas celého dňa vo viacerých formách (prehánky, silný dážď,...)

Presunutím púte sa chce  predísť zdravotným problémom, ktoré by dané počasie mohlo spôsobiť. So súčasnými opatreniami spojenými s COVID-19 by tak mohli obmedziť nástup žiakov do škôl a ich rodičov do zamestnania.

Zajtra 1. septembra však bude v Klokočove o 9:00 vladykom Cyrilom  slávená svätá liturgia za synov a otcov. Preto tí synovia a otcovia, ktorí majú záujem, môžu prísť a takto sa spoločne modliť i stretnúť sa, poprípade si vytvoriť neformálny program.