Gréckokatolícky bohoslovci a predstavení Prešovského seminára upevňovali vzťahy na spoločnom výlete

Košice 18. september (TSKE) Seminaristi prvého ročníka Gréckokatolíckeho kňazského seminára bl. biskupa Pavla Petra Gojdiča v Prešove začali akademický rok spoločným výletom. Vybrali sa naň počas sviatočných dní 14. a 15. septembra spoločne s predstavenými seminára.

Cieľom bolo prehĺbiť vzťah medzi zúčastnenými, zamyslieť sa nad úprimnosťou vo vzťahoch a hlavne zdolať ferratu Dve veže v Liptovských Revúcach. Išlo nielen o zážitky, ale aj o uvedomenie si, aké je dôležité držať sa pevne Krista aj na ceste ku kňazskému povolaniu. Bez dôvery k isteniu a bez pevného úchopu nie je možné vyjsť až na vrchol. Všetci prítomní sa o tom presvedčili a odvážili sa zdolať ferratu v nádhernom slnečnom počasí.

 Príjemným spestrením boli športové aktivity a večerný čas, kde sa ako v rodine mohli všetci zdieľať v turistickej ubytovni zvanej Škutovka, v ktorej  aj nocovali. Nasledujúci deň navštívili múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici, kde mali možnosť nahliadnuť do histórie rodnej krajiny.

TSKE informoval Martin Onisik

Foto: Peter Milenky