Skautský zbor sv. Cyrila a Metoda oslavoval desaťročnicu svojho vzniku

Košice 14. februára (TSKE) Skautský zbor Košice I. svätých Cyrila a Metoda 11. februára oslavoval 10 rokov od svojho oficiálneho založenia. Zbor však začal vznikať už v roku 2009.

Keďže kvôli súčasnej pandemickej situácii nebolo možné zorganizovať jubilejnú skautskú akciu v prírode, členovia zboru sa rozhodli zrealizovať akciu v on-line priestore. Organizátori spojili rozprávku na dobrú noc, ktorú pozná viacero generácií (Deduško Večerníček), s prvkami skautského táboráku v domácom prostredí. Danú akciu uskutočnili v sobotu 13.februára. Skauti formou online táboráku privítali viacero významných hostí: arcibiskupa Cyrila Vasiľa SJ a biskupa Milana Lacha SJ, spoluzakladateľov tohto skautského oddielu. Obidvaja si zaspomínali na zakladanie zborov Federácie skautov Európy na Slovensku.

Účastníci on-line stretnutia si v rámci programu zatancovali tanec „Cocteil de Fruita,“ ktorý viedol Adrián Seman, vedúci pre rover skautov (RS). Videli aj zaujímavé scénky či videá od členov zboru a svojimi prianiami sa pripojili k ostatným gratulantom pre jubilujúci zbor.

Skautský táborákový oheň nahradili sviečky zažaté v každej rodine.

Na záver nechýbala tradičná skautská pieseň „Súmrak tichý padá“ v podaní  malej  Rút a požehnanie vladykov.

TSKE informoval Zbor Košice I sv. Cyrila a Metoda