Aplikácia Časoslov sa rozšírila do Križevackej eparchie

Košice, 2. február (TSKE)V Nedeľu 30. januára, pri príležitosti osláv patrónov chorvátskej Križevackej eparchie - Troch svätiteľov, vladyka Milan Stipić slávnostne spustil aplikáciu “Grkokatolički časoslov”. Po slávnostnej archijerejskej svätej liturgii v katedrálnom chráme v Križevci nasledovala prezentácia všetkých funkcionalít a oficiálne spustenie aplikácie. Medzi prítomnými boli aj J.E. Giorgio Lingua - apoštolský nuncius v Chorvátsku, J.E. Tomo Vuksić - arcibiskup a metropolita “Vrhbosanský” (Bosna a Hercegovina) a mnoho iných arcibiskupov a biskupov z okolitých diecéz.

Autora aplikácie - Radu pre mládež Košickej eparchie - reprezentoval hlavný vývojár čtec Dávid Kováč, ktorý za posledných šesť mesiacov pracoval na adaptácii existujúcej slovenskej verzie pre účely Križevackej eparchie - chorvátsky preklad, kalendárium a pod. 

Táto chorvátska mutácia vznikla upravením už existujúcej platformy, ktorá bola vybudovaná pred štyrmi rokmi a je neustále aktualizovaná novými funkcionalitami.


Webová adresa:  https://grkokatolicki-casoslov.hr/

Google Play:  https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.krizevci.casoslov

Apple AppStore:  https://apps.apple.com/us/app/id1602936192?l=hr

TSKE informoval čtec Dávid Kováč

Foto: Dávid Kováč