Cirill érsek atya diplomáciai találkozói Budapesten

Kassa, december 8. (TSKE)   2022. december 7-én Cirill Vasiľ SJ érsek munkalátogatást tett Budapesten, Boháč Béla a magyar ajkú hívek püspöki helynökének és Vaszily József a Magyar Esperesi Kerület esperesének kíséretében. A tanácskozáshoz csatlakozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus érsek, metropolita és Kiss András helyi képviselő, a Hierotheosz egyesület titkára is.

Az első találkozás Dr. Semjén Zsolttal, a Magyar Köztársaság nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterével, miniszterelnök-helyettessel történt.  Ezután Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával találkoztak.

Cirill érsek atya megköszönte a kormány mindkét képviselőjének, hogy támogatják a keresztény elveket a társadalomban, különösen az élet és a család védelmének terén. Köszönetét fejezte ki az egyházmegyénkkel való jó együttműködésért és annak támogatásáért is, amelyet a Magyarországi Görögkatolikus Egyházzal való jó kapcsolat és szoros együttműködés egészít ki. Meggyőződését fejezte ki, hogy ez az együttműködés pozitív szellemben fog folytatódni.

(TSKE)

Fotó: Magyar Köztársaság Kormányhivatala