Správa gréckokatolíckeho duchovné New Orleans svojim veriacim

Košice, 2. september (TSKE)Po ničivom hurikáne Ida vám prinášame preklad emailu kňaza našich gréckokatolíckych veriacich v New Orleans, určeného svojim veriacim, plného pozitívnych správ i nádeje

Sláva Isusu Christu!

Ako ste asi očakávali, božské liturgie v chráme sv. Mikuláša z Myry boli odložené na neurčito, kým sa neobnoví do mesta elektrina. Ako diakon Greg, tak aj ja sme v poriadku – on ostáva vo svojom dome v Houma, a ja ostávam v najbližsej dobe v miestnom seminári. Samotný chrám utrpel minimálnu škodu. Len niekoľko veľkých konárov popadalo na cestu pred ním. Budova samotná nie je nijak poškodená. Bohu vďaka!

Chcem, aby ste vedeli, že naše modlitby sú s vami. Dávajte na seba pozor pokiaľ sa veci v štáte nedostanú do normálu. Naše modlitby ostávajú s vami. 

Prosím, dajte nám vedieť, kde ste, a či niečo potrebujete. Pomôžeme akýmkoľvek spôsobom, hoci by to boli len modlitby na konkrétny úmysel počas nasledujúcich týždňov. 

Ako ste si asi všimli, nekontaktuje vás diakon Greg. Je momentálne bez možnosti emailového, či telefonického kontaktu. Dám vám vedieť, kedy bude znova disponibilný. Medzitým môžete kľudne kontaktovať mňa. 

Veľmi chcem počuť, že ste v poriadku. 

O. Nile. 

Bohu vďaka, že náše farské spoločenstvo v New Orleans aj modlitbami našich veriacich na Slovensku utrpelo minimálne škody a zatiaľ nevieme o stratách veriacich. Bohu vďaka za to!

Pre TSKE preložil Daniel Černý

Foto: Clarion Herald – Official Newspaper of the Archdiocese of New Orleans