Národný týždeň manželstva 2022 v Košiciach

Košice, 2. február (TSKE) V roku 2022 sa bude konať Národný týždeň manželstva v termíne 14. – 20. februára. Aj teraz bude NTM prebiehať z dôvodu pandémie hlavne v online priestore a bude sa niesť v znamení témy: „Manželský trojuholník?“ Nezameriame sa však na trojuholníky, ktoré manželstvu nepomáhajú, ale práve opačne.

Košická iniciatíva podporovaná Radou pre rodinu Košickej eparchie si teraz pripravila opäť sedem video večerov so začiatkom o 19:00. Tieto večery budú popretkávané modlitbou, hudbou, silnými príbehmi či jednoduchými odpoveďami rôznych manželský párov. Môžeme prezradiť, že so svojím slovom nás povzbudí medzi inými o. Jozef Maretta s manželkou – bývalý exorcista Prešovskej archieparchie či o. Martin Mekel s manželkou - riaditeľ Gréckokatolíckeho formačného centra pre Rómov v Čičave. Počas posledného večera sa prihovorí aj arcibiskup Cyril Vasiľ SJ. Vypočujeme si svedectvá, rady a postrehy kňazských či laických manželských párov, novomanželov či dlhoročných manželských partnerov. Nebudú chýbať ani svedectvá z rómskej komunity. Podrobný program každého večera nájdete na našom webe. Video večery budú vysielané každý deň v danom týždni od 19:00 cez TV LOGOS, TV Zemplín a záznamy nájdete aj na našom osobitnom kanáli na YouTube či profile na Facebooku (NTM KOŠICE).

Pozor, to zďaleka nie je všetko! Cez náš webový portál sa môže každý záujemca prihlásiť na odber povzbudeníktoré počas Národného týždňa manželstva obdrží do svojej mejlovej schránky (stačí zadať svoju emailovú adresu), no je potrebné si kontrolovať aj priečinky s nevyžiadanou poštou. Okrem povzbudivého slova odberatelia obdržia v správe aj heslo, ktoré môžu využiť pre získanie zľavy u našich partnerov. Zoznam partnerov a príslušných zliav nájdete na našom webovom portáli. Pozor, heslo obdržia iba odberatelia! Samozrejme u našich partnerov s kamennými prevádzkami získate zľavu aj po preukázaní sa odznakom NTM, ktorý si môžete zaobstarať cez celoslovenskú iniciatívu, prípadne počas NTM budú odznaky dostupné v gréckokatolíckom chráme na sídlisku Dargovských Hrdinov v Košiciach za dobrovoľný príspevok.

Taktiež sledujte náš webový portál a Facebook, kde sa dozviete o prípadných ďalších našich pripravovaných aktivitách. Prajeme Vám veľa Božích milostí, aby ste tohtoročný Národný týždeň manželstva využili naplno a nepremrhali tak šancu na upevnenie a budovanie vzťahu s Vaším manželom či manželkou.

Sumár odkazov:

Video pozvánka: https://youtu.be/xje2FE4-grA

Web NTM KE (pripravujeme osamostatnenie): www.furca.sk/ntmke

Konkrétny odkaz pre odber povzbudení a hesla: https://cutt.ly/JOnigEc

Adresa FB účtu: www.facebook.com/ntmke

Adresa YT kanálu: www.youtube.com/channel/UCLYdL5dC76QA0MWJZeK1ZDw

Celoslovenská iniciatíva: www.ntm.sk

Prešovská iniciatíva: www.ntmpo.sk

TSKE informoval Pavel Grega