Otvorenie nového kolégia v Košiciach

Košice, 10. október (TSKE) V utorok večer sa na Komenského ulici 14 konala slávnostná inaugurácia nového Kolégia sv. Sedmopočetníkov, ktoré bude slúžiť na duchovnú a intelektuálnu formáciu mladých ľudí. Udalosť, ktorá prebehla v priateľskej a duchovne naplnenej atmosfére, sa niesla v znamení modlitby, povzbudivých príhovorov a spoločenstva. 

Podujatie sa začalo otvorením a spoločnou modlitbou, ktorú viedol o. Martin Mráz, riaditeľ Kolégia. Počas modlitby sme ďakovali za túto jedinečnú príležitosť a prosili o požehnanie pre všetkých, ktorí budú v Kolégiu pôsobiť. Po modlitbe nasledoval príhovor vladyku Cyrila Vasiľa SJ, ktorý spolu s hosťami vyzdvihol dôležitosť miesta, kde sa budú môcť mladí ľudia rozvíjať v oblasti viery a vzdelania. 

Vrcholom večera bolo symbolické strihanie pásky, ktoré oficiálne otvorilo Kolégium pre budúcich študentov. Hostia mali možnosť zúčastniť sa prehliadky priestorov, kde im boli predstavené možnosti a ciele Kolégia. Po prehliadke sa všetci zhromaždili na malé agapé, počas ktorého vládla priateľská atmosféra a duchovné spoločenstvo. Účastníci mohli diskutovať a spoločne sa tešiť z tejto požehnanej udalosti. 

Inaugurácia Kolégia bola výnimočným momentom nielen pre tých, ktorí na jeho vzniku pracovali, ale aj pre celú komunitu, ktorá bude z jeho pôsobenia ťažiť. Veríme, že Kolégium sa stane miestom rastu, inšpirácie a požehnania pre mnohé generácie mladých ľudí.

TSKE informovala Sofia Mikulová

Foto: Jozef Kmec